Съвременните бани създават опростено и чисто усещане. За да проектирате модерната си баня, не забравяйте да използвате геометрични форми и шарки, чисти линии, минимални цветове и подходящи мебели, издържащи на всякакви условия. Вашата баня може лесно да се превърне в модерно убежище за чистота и комфорт.
Тъй като баните са пространства, които използваме ежедневно, тяхното значение е много по-голямо, отколкото ние му възлагаме.
В днешно време срещате всякакви бани - от светли и весели до изискани и внушителни модерни бани, преминали границите на класическите разбирания за интериор. Тези модерни детайли превръщат скучните бани във фантастични места за релаксация и освежаване.
Средновековният модерен дизайн е архитектурен, мебелен, графичен и интериорен стил от средата на 19-ти век. Геометричните форми, естествените цветове и прави линии са част от модерния дизайн на средата на века. Мебелите за баня са чудесно място да започнете да проектирате банята си. Създайте фокусна точка, като поставите модерен стол в ъгъла или дори малък диван. Потърсете модели и цветове, които се вписват в тези категории при избора на смесител, огледало и осветителни тела, които да паснат идеално сред интериора на банята.
Ако пък желаете един опростен и минималистичен дизайн на банята, то Вие избирате интериор, доближаващ се до този на 21век. Простотата е правило за съвременния дизайн. Използвайте вградени етажерки и шкафове, за да скриете нежелани лични вещи. Приберете всички тоалетни принадлежности и новости от вашето помещение за баня, тъй като това е място за релаксация и не е необходимо да го затрупвате с неща, които не са необходими на първа линия. Изберете плочки с геометрични форми за добавяне на интерес и характер, без да се жертва минималистичния дизайн. Плочките тип мрамор са чудесно решение за класическа баня с луксозен привкус.
Добавете рамки с геометрична форма на огледалата или добавете огледало, простиращо се от пода до тавана, създавайки усещане за безкрайност. Поставете малки, бели, цветни саксии на рафтовете, които да Ви доближат до естествените елементи на природата. Подберете аксесоарите за баня в ненатрапчиви цветове, за да завършите класическия дизайн на банята!